Ro

En

poza_1 poza_2 poza_4 poza_3 poza_5
Zambetul dvs. este important pentru noi!... Tratamente dentare corecte si comfortabile... Intreaga gama de tratamente pentru toate varstele... Zambetul are uneori nevoie de ortodont... Afla tot ce vrei sa stii despre implantologie...

STOMATOLOGIA PEDIATRICA

  Ce este stomatologia pediatrica (Pedodontia)? 
  Aceasta este domeniul stomatologiei care se ocupa cu tratamentul afectiunilor dentare la copii .  Dintii temporari (de lapte) reprezinta primul set de dinti (20 la numar), a caror eruptie incepe  la 6 luni si se finalizeaza la  aproximativ 3 ani, asigurand pana la momentul eruptiei dintilor definitivi  functii foarte importante in dezvoltarea fizica si psihica a copilului.
  De ce este important sa tratam dintii temporari?
  Parintii ar trebui sa stie ca dintii de lapte trebuie tratati cu aceeasi grija ca si dintii definitivi, pentru ca:
-Copii nu vor mai putea mesteca si vor avea probleme de nutritie si dezvoltare daca dintii de lapte sunt afectati .Durerile frecvente vor impiedica copilul sa se hraneasca .
-Dintii de lapte sanatosi ajuta copilul sa vorbeasca corect si clar
-Dintii de lapte mentin spatiul orizontal si vertical necesar dintilor definitivi. Daca dintele de lapte este pierdut (prin extractie, carie complicata, accident)  inainte de perioada normala de inlocuire , acest spatiu se micsoreaza si vor aparea probleme ortodontice la copil. Pentru a preveni acest lucru se realizeaza mentinatoare de spatiu.
- Dintii frumosi il ajuta pe copil sa isi faca prieteni si sa aiba incredere in el
 Cum sa planificam vizita la stomatolog?
  Momentul primei vizite la stomatolog  nu trebuie amanat pana la aparitia durerii dentare, cand copilul este deja obosit, speriat si stresat. Cel mai bine este bine sa fie adus in jurul varstei de 3 ani (sau mai devreme daca parintele  observa deja coloratii anormale pe dinti). Parintii trebuie sa il pregateasca pentru o vizita la un prieten, sa aiba o atitudine pozitiva, incurajatoare, sa fie constienti ca pot influenta negativ copilul daca isi exprima propriile lor temeri .Medicul il va intampina intr-o atmosfera relaxata, ii va povesti pe intelesul lui ce “magie ” se realizeaza in cabinet pentru dintisorii lui.

  La cabinetul DentArtist oferim gratuit pentru toti copiii un pachet de educatie sanitara si profilaxie  a cariilor :