Ro

En

poza_1 poza_2 poza_4 poza_3 poza_5
Zambetul dvs. este important pentru noi!... Tratamente dentare corecte si comfortabile... Intreaga gama de tratamente pentru toate varstele... Zambetul are uneori nevoie de ortodont... Afla tot ce vrei sa stii despre implantologie...
 

PROTETICA DENTARA

In cabinetul nostru se realizeaza o gama larga de lucrari protetice fixe si mobilizabile. Acordam o mare atentie tuturor etapelor de lucru , stiut fiind faptul ca fiecare detaliu conteaza pentru a obtine un rezultat final de calitate , cu o estetica foarte buna, adaptare corespunzatoare  , rezistenta si durabilitate in timp. In acest scop avem o colaborare eficienta cu un laborator dentar profesionist.
  Coroana dentara – daca distructia unui dinte este prea mare si exista riscul  fracturarii peretilor dentari, medicul specialist recomanda acoperirea dintelui cu o coroana. Poate fi nevoie in prealabil de aplicarea unui pivot pe dintele respectiv, pentru a asigura o rezistenta corespunzatoare. Materialele folosite sunt de cea mai buna calitate:
Coroane metaloceramice –ceramica se aplica pe o structura din Crom-Cobalt( un aliaj inoxidabil, biocompatibil si foarte rezistent) pe care il acopera complet. Putem folosi aliaje nobile (aur platinat), care confera o fidelitate foarte mare a turnarii si o estetica sporita
Coroane integral ceramice- indicate in special pe dintii frontali, ceramica are o compozitie speciala si nu are suport metalic, asigurand o transluciditate mai naturala a reconstructiei
Coroane ceramice cu suport de zirconiu – tehnica cea mai moderna la ora actuala. Se foloseste ca suport zirconiul, un material foarte dur, perfect biocompatibil (nu irita gingia si nu determina alergii), cu estetica deosebita datorita culorii sale albe. Adaptarea lucrarilor este perfecta datorita tehnicii complet computerizate de realizare, prin frezaj cu laser (tehnica CAD-CAM= Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing)
  Lucrari protetice fixe multidentare:
Exista si situatii nedorite cand dintele bolnav nu mai poate fi tratat si este necesara extractia acestuia. Este foarte important sa fie ulterior inlocuit pentru a preveni aparitia mai multor complicatii:
-dintii limitanti bresei se inclina spre spatiul edentat si creeaza zone de retentie pentru alimente, unde pot aparea carii sau poate debuta boala parodontala
-se produce resorbtia osului alveolar , afectand implantarea dintilor vecini
-dintele antagonist migreaza in plan vertical
-migrarile dentare produc dezechilibre in masticatie, cu pozitionarea gresita a mandibulei fata de maxilar si aparitia durerilor in articulatia temporo-mandibulara
- dificultati in masticatie, fonatie, aspect fizic imbatranit, cu impact la nivel psihologic
Puntile dentare inlocuiesc dintii absenti , mentinandu-se prin cimentare pe dintii stalpi tratati si slefuiti.
  Restaurari fixe pe implante  reprezinta alternativa cea mai buna la puntea dentara, evitand slefuirea dintilor naturali integri. Cand situatia o cere, se realizeaza punti fixe pe implante.
  Lucrarile protetice mobile
-Protezele acrilice mobile totale sau partiale- reprezinta cea mai ieftina metoda de refacere a arcadelor total sau partial edentate. Se realizeaza cu o mare atentie pentru o buna adaptare pe campul protetic  al pacientului. Cu rabdare , vointa si cu ajustarile necesare, orice pacient va accepta proteza mobila.
-Protezele  scheletate – se folosesc in cazul in care lipsesc mai multi dinti si situatia clinica o permite. Au un volum mult mai mic decat protezele acrilice mobile, iar mentinerea lor prin sisteme speciale (capse ,culise etc) le confera o foarte buna stabilitate.
-Protezele mentinute cu ajutorul implanturilor- In cazul edentatiilor totale, aceste proteze asigura o stabilitate si o mentinere foarte bune.