Ro

En

poza_1 poza_2 poza_4 poza_3 poza_5
Zambetul dvs. este important pentru noi!... Tratamente dentare corecte si comfortabile... Intreaga gama de tratamente pentru toate varstele... Zambetul are uneori nevoie de ortodont... Afla tot ce vrei sa stii despre implantologie...

ODONTOTERAPIE

Ce este caria dentara?

Caria dentara este  distructia tesuturilor dure ale dintelui, fiind cauzata in principal de  consumul de alimente bogate in glucide, care asigura dezvoltarea unei flore bacteriene producatoare de acid.

Cum evolueaza in timp caria dentara ?

Cariile debuteaza  la nivelul smaltului  si evolueaza spre dentina, se apropie de pulpa dentara (nerv) si determina aparitia durerii dentare la rece si la dulce. Daca nu se trateaza nici in acest moment, pulpa dentara se inflameaza si apar dureri continue, foarte intense (pulpita).Poate exista apoi o perioada de linistire a durerii, dar asta inseamna ca deja caria a produs  moartea (necroza) pulpei.  Infectarea pulpei va produce o infectie o osului care se afla la varful radacinii , cu formarea unui abces dentar , care consta in umflarea zonei respective, durere, febra, stare de rau general. Intr-un final dintele nu se mai poate recupera si trebuie extras.

De ce este important sa tratam la timp cariile incipiente?

Tratamentul precoce al cariei presupune mai putine  manopere, este mai putin costisitor, previne aparitia complicatiilor care se soldeaza cu dureri suparatoare si apoi cu pierderea dintelui. Dupa curatarea atenta a cavitatii carioase, sub anestezie locala, la cabinetul Dent Artist se restaureaza  structura dentara folosindu-se materiale compozite fotopolimerizabile moderne de calitate.

Cat costa o “plomba”?

Este o intrebare frecventa, adresata de cele mai multe ori la  telefon. Situatia trebuie insa evaluata printr-o consultatie la cabinet, pentru ca o carie poate fi reparata prin mai multe metode, in functie de gradul de distructie al dintelui. Daca pacientul a avut deja episoade dureroase, este posibil sa se fi instalat o necroza dentara care sa necesite un tratament mai complex decat o simpla “plomba”. In urma consultatiei, medicul specialist va va explica  totul amanuntit.