Ro

En

poza_1 poza_2 poza_4 poza_3 poza_5
Zambetul dvs. este important pentru noi!... Tratamente dentare corecte si comfortabile... Intreaga gama de tratamente pentru toate varstele... Zambetul are uneori nevoie de ortodont... Afla tot ce vrei sa stii despre implantologie...

IMPLANTOLOGIA

Implantologia este acum o specialitate de baza a stomatologiei moderne, materialele si tehnicile folosite asigurand o foarte mare rata de succes.
  Ce este implantul  dentar?
  Un implant este un dispozitiv asemanator ca forma cu un surub, realizat din titan foarte pur, un biomaterial perfect acceptat de organism (fiind utilizat de foarte multi ani in chirurgia ortopedica). Titanul este foarte rigid, nu se deformeaza la fortele masticatorii si este stabil in mediul bucal. Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna metoda de inlocuire  a dintilor absenti.
  Ce etape sunt necesare pentru realizarea unei lucrari pe implanturi?
  Medicul specialist va examineaza, analizeaza radiografiile si eventual CT-ul dentar (analiza imaginilor realizate de Computer Tomograf,  in situatiile mai dificile) .Daca volumul osos este insuficient , in cadrul cabinetului DentArtist se realizeaza refacerea lui  prin tehnici de aditie osoasa sau prin lifting intern sau extern de sinus.  Implantul se poate introduce imediat postextractional sau dupa o perioada de vindecare stabilita pentru fiecare caz in parte. Operatia de inserare a implantelor este nedureroasa si se realizeaza sub anestezie locala. Perioada de osteointegrare (de vindecare a osului din jurul implantelor) dureaza de la 3 la 6 luni, in functie de situatia respectiva. In aceasta perioada se realizeaza lucrari provizorii care sa permita pacientului desfasurarea activitatilor normale.
  Dupa vindecarea osului, se descopera sub anestezie locala implantele prin incizii foarte mici si se aplica capele de vindecare care dirijeaza vindecarea gingiei. Din acest moment, in urma mai multor sedinte, cu colaborarea laboratorului dentar specializat, in 2-3 saptamani se vor finaliza lucrarile protetice definitive, in functie de complexitatea acestora.
  Cine poate beneficia de aplicarea implantului dentar?
  Medicul specialist va recomanda efectuarea unor analize de stare generala specifice si va analiza fiecare caz in parte. In principiu implanturile se pot pune la orice pacient sanatos, cu igiena dentara impecabila si constient de importanta controalelor periodice la stomatolog. Contraindicatiile generale  sunt: defieciente imunitare majore, probleme cardiace decompensate, diabetici insulinodependenti, maladii endocrine importante, anumite boli neurologice, tratamente radicale prin iradiere sau citostatice etc.
  Interventia de aplicare a implantului se poate compara cu o extractie din punct de vedere al impactului asupra organismului, deci un pacient care este suficient de sanatos pentru a suportao extractie-poate suporta un implant .
  De ce sa alegem implantul dentar?
  -Implantul actioneaza ca o radacina artificiala care transmite presiunile masticatorii la os si il mentin activ, prevenind resorbtia acestuia
  - Daca dintii vecini bresei edentate sunt integri, un implant va evita varianta de inlocuire prin slefuirea si imbracarea dintilor vecini
  - Daca pacientul are o edentatie intinsa (putini dinti restanti), implanturile vor asigura o restaurare a arcadei printr-o lucrare fixa (punte pe implanturi), mult mai comoda decat varianta clasica printr-o proteza mobila.
  - In cazul pacientilor fara dinti restanti  implanturile  vor reprezenta suportul pentru  elementele speciale de mentinere ale protezei totale, care astfel va fi foarte stabila.
   In mod evident tratamentul cu implanturi are avantaje nete fata de tratamentul clasic, cum ar fi: mentinerea osului alveolar, protejarea dintilor restanti,refacerea  fortei de masticatie, aplicarea unor lucrari fixe acolo unde tratamentul clasic nu  poate realiza acest lucru.