Ro

En

poza_1 poza_2 poza_4 poza_3 poza_5
Zambetul dvs. este important pentru noi!... Tratamente dentare corecte si comfortabile... Intreaga gama de tratamente pentru toate varstele... Zambetul are uneori nevoie de ortodont... Afla tot ce vrei sa stii despre implantologie...
  

ESTETICA DENTARA

   Aspectul nostru exterior este important si ne influenteaza modul in care ne percepem noi insine si modul in care ne percep cei din jur. Tot mai multi pacienti solicita serviciile de estetica dentara, fiind constienti de impactul pe care un zambet frumos poate sa il aiba in viata lor personala sau profesionala. Putem sa-i ajutam prin metode diferite, in functie de problemele fiecaruia:
  Detartraj cu ultrasunete
  Depozitele de tartru reprezinta acumulari de resturi alimentare vechi, inchise la culoare.Sunt inestetice si se pot indeparta usor folosind aparatul de detartraj cu ultrasunete, care asigura o curatare completa a depozitelor, chiar si a celor foarte aderente. Se realizeaza la o intensitate corect dozata pentru a nu afecta structura dintelui. Detartrajul nu are numai scop estetic, ci asigura o indepartare a factorului principal care duce la imbolnavirea parodontiului marginal (acesta este ansamblul format din gingie , osul ce inconjoara radacina dentara si ligamentele ce sustin dintele in os).Tartrul reprezinta un depozit de flora microbiana foarte agresiva care provoaca aparitia parodontopatiei marginale.
  ProphyJet sau Air Flow
  Este un dispozitiv pentru profilaxia dentara , care utilizeaza apa , aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a indeparta petele, placa dentara si depozitele moi de pe suprafetele dintilor. Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate. Cu ajutorul lui se indeparteaza complet si eficient coloratiile extrinseci ale dintilor (naturali sau artificiali), determinate de cafea, tutun, vin rosu, alimente colorate, ceai negru.
  Procedurile sunt lipsite de riscuri si nu au efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dintilor dumneavoastra. De aceea este metoda cea mai recomandata in igienizarea lucrarilor pe implante.
  Albirea dentara
  Albirea dentara se realizeaza pe dintii in prealabil igienizati prin detartraj si ProphyJet, aplicand pe smaltul dentar geluri speciale care contin produsi peroxidici, care elibereaza oxigen activ, actionand pe coloratiile existente in structura dintelui. Poate apare o sensibilitate dentara care trece imediat dupa finalizarea tratamentului. Procedura este foarte sigura, nu determina modificari ale structurii dentare si se poate efectua pe dintii naturali vitali sau devitali, nu are efect pe lucrarile dentare sau pe obturatiile dentare. De aceea va recomandam sa apelati la albire inainte de realizarea reconstructiilor dentare.  Gradul de albire depinde de structura dintilor si de colorantii externi la care sunt supusi in mod frecvent. Efectul dureaza 2-3 ani, depinzand de stilul de alimentatie si de viata (fumatorii, consumatorii de cafea, de sucuri colorate vor beneficia mai putin timp de efectele albirii) Dar dupa acest interval se poate repeta pentru a reveni la aspectul estetic dorit.
  Reconstructii dentare
  Dintii fracturati, cu defecte de smalt ,cu carii dentare , vor fi restaurati prin metode estetice si rezistente:
  - Obturatii dentare fizionomice (albe, la culoarea dintelui) din materiale compozite fotopolimerizabile moderne si de calitate
  - Incrustatii ceramice – sunt piese din ceramica realizate in laborator pe baza amprentei dentare, care asigura reconstructia dintilor vitali cu leziuni prea mari pentru a mai putea fi plombati. Sunt rezistente , bine adaptate si cu un aspect natural.
  - Coroane integral ceramice – dintii frontali beneficiaza de aceasta metoda de tratament, care datorita faptului ca permite trecerea luminii prin ceramica fara suport metalic,  asigura un aspect foarte natural
  - Coroane si punti metaloceramice – destinate zonelor cu solicitari masticatorii mari (zonele laterale) . Ceramica acopera complet suportul metalic si este aleasa la nuanta naturala a dintilor vecini. Suportul metalic poate fi relizat din aliaj Cr-Co foarte dur, inoxidabil (stabil, biocompatibil, nu corodeaza) . Pacientii cu posibilitati materiale pot opta si pentru varianta de coroana metaloceramica pe suport de aur , aliajele nobile asigurand o mai buna fidelitate la turnare si un aspect cromatic mai natural.
 - Coroane si punti ceramice pe suport de  zirconiu:  Rezistenta mecanica este deosebita, estetica remarcabila si o foarte buna biocompatibilitate.Tehnologia de realizare este complet computerizata, CAD- CAM (Computer-Assisted -Design/Computer -Assisted- Manufacturing)
 - Puntile fixe pe implante dar si protezele mobile mentinute cu ajutorul implantelor asigura o refacere a functiilor dentare pierdute si a aspectului facial natural.